İzmir'de Silah Satışı Yüzde 60 Artarak Rekor Kırdı

İzmir Emniyet Müdürlüğü'nün verdiği bilgilere göre, ruhsatlı silah satışlarında yüzde 60'a yakın bir artış var; 30 bin kişinin ruhsatlı, yüz binlerce kişininse ruhsatsız silahı var.

 

Başta müteahhitler olmak üzere, kuyumcular, oto galericiler ve benzin istasyonu sahiplerinin ruhsatlı silah alımında başı çekiyor. Kadınlarsa, daha çok gaz tabancası ve göz yaşartıcı sprey alıyor.

 

İzmir Emniyet Müdürü Halil Tataş, 2004 yılında 458 kişinin, bu yılın ilk 7 ayında ise 256 kişinin Ruhsatlar Şube Müdürlüğü'nden yeni silah ruhsatı aldığını belirtti.

 

Tataş, "Silah ruhsatı alanların büyük çoğunluğunu müteahhitler, kuyumcular, oto galericileri ve benzin istasyonu sahipleri oluşturuyor. Halen silah ruhsatı başvurusu yapan birçok vatandaşımız bulunuyor ve bu vatandaşlarla ilgili olarak standart prosedür uygulanıyor. İzmir Emniyet Müdürlüğü olarak yaptığımız aramalarda ruhsatsız silahlara karşı savaş açtık. Düğünlerde ve asker gönderme eğlencelerinde havaya ateş etme konusunda da duyarlı davranıyoruz. Yaptığımız denetimlerin sonucunu da almaya başladık" diye konuştu.

 

15 kişiden biri silahlı

 

Türkiye genelindeki ruhsatlı tabanca ve tüfeklerin sayısı dört milyonuaştı. Türkiye'deki her 15 kişiden birisi tabanca ya da tüfek sahibi.

 

Milli Güvenlik Kurulu'nun (MGK) da gündemine giren pompalı tüfeklerin sayısı ise 500 binin üzerinde. Emniyet Genel Müdürlüğü istatistiklerine göre, Türkiye'deki ruhsatlı tabanca ve tüfek sahiplerinin sayısı, dört milyon 500 bine ulaştı. Bunlardan 842 bin 124'ünün ruhsatlı tabancası var. Rakamlar, tabanca sahiplerinin 467 bin 748'inin taşıma ruhsatı olduğunu gösteriyor. Bunlardan 189 bin 95'i kamu görevlilerine, 43 bin 559'u emekli kamu görevlilerine, geriye kalan bölümü de sivillere ait. Bulundurma ruhsatlı tabanca sahiplerinin sayısı ise 374 bin 376. Türkiye'deki av tüfeği sahiplerinin sayısı da, üç milyon 215 bin 215. Buna göre, suçların yüzde 74'ünde ruhsatsız silahlar kullanılıyor. (TK)

 

Haberin Kaynağı: Bianet

Yeni İlanlar

Sitemize gelen son ilanları buradan görebilirsiniz.


Ruhsatlı silahlarınızı sistemimiz üzerinden ilan vererek satabilirsiniz.

Sosyal Medya