Ruhsatsız Silah Satanlara Uygulanan Cezai İşlemler

Silah eski cağlarda savunma ve saldırı amaçlı kullanılsa da son zamanlarda neredeyse tüm dünyada, hobi ve avcılık anlarında kullanılmaya başlanmış olan bir araç halini almaya başlamıştır. Fakat durumun böyle olması silahların bilinçli kişilerce kullanılmasının yanı sıra silah kullanımı hakkında bilgisi olmayan ve sadece gösteriş niyetli kişilerin de kullanmasına yol açmıştır. Türk Ceza Kanununda ruhsatsız silah taşımanın cezası bulunuyorken, ruhsatsız silah tüccarları bu ceaları pek kaale almamaktadırlar. Peki silah nedir, neye silah denilebilir? Ruhsatsız silah satanların cezaları nelerdir? Bu yazımızda bu ve benzeri sorulara cevap arayacağız.

Silah Nedir, Nelere Silah Denilebilir?
Uzak veya yakın mesafeden canlıların ölmesine, yaralanmasına veya etkisiz kalmasına neden olan, canlı organizmaların hasta veya cansız kalmasına neden olan alet ve gereçlerin tümü silah olarak adlandırılır. Genel bir isimdir ancak halk arasında silah dendiği zaman akla tabanca gelmektedir. Ancak yaralanma ve ölümlere neden olabilecek tüm aletler silah olarak bilinir. Yani bir makas, bıçak veya falçata da silahtır. Aynı zamanda eski zamanlarda silahlar arasında en çok kullanılan alet kılıçtı. Ancak günümüzde geliştirilmiş halde birçok silah çeşidi bulunmaktadır. 

Anayasa’da bulunan ruhsatsız silah bulundurma suçu, bulundurma ruhsatı olmadığı halde silah veya silahların kişisel ihtiyaç için evde veya işyerinde bulundurulmasıdır (6136 sayılı Kanun m.13). Bulundurma ruhsatı olan tabancanın ruhsatın müsaade ettiği yerlerin dışında bulundurulması veya taşınması da suç olarak kabul edilmektedir. Adres değişikliği nedeniyle silahın yeni ikamet adresine taşınırken birlikte götürülmesi halinde, yeni adresin bildirilmeden silahın taşınması suç değildir. Ancak, bildirim yapmadan silahı yeni adresine taşıyan kişiye idari para cezası yaptırımı uygulanır. 
 

Yeni İlanlar

Sitemize gelen son ilanları buradan görebilirsiniz.


Ruhsatlı silahlarınızı sistemimiz üzerinden ilan vererek satabilirsiniz.

Sosyal Medya