Av Tüfekleri

Av tüfekleri, çoğunlukla savaş tüfeklerinden farklı olarak birbirine bitişik iki namlu veya nadiren de tek namluludurlar. Önceleri ağızdan dolmalı av tüfekleri kullanılırken daha sonraları kuyruktan dolma av tüfekleri yapılmaya başlandı.

 

Günümüzde ise son derece modern ve fişek kapasiteleri yüksek olan çeşitli tiplerde av tüfekleri üretilmektedir. Genellikle av tüfeklerinin çapları. İngiliz kalibresine göre hesaplanmaktadır. 12, 16 ve 20 numaralı av tüfeği gibi tabirlere sık sık rastlamakta Tüfeğin çapı küçüldükçe, kalibresi büyümektedir.

 

Av tüfekleri özelliklerine göre çeşitli ayrımlara tabi tutulmuşlardır. Yivli av tüfekleri ve yivsiz (kanal namlulu) av tüfekleri olarak ikiye ayrılmaktadır. Her ikisinin de otomatik tipleri bulunmaktadır. Önceleri tek namlulu, günümüzde ise çifte (iki namlu yan yana) olarak üretilen av tüfeklerinin yanında, süper poze denilen iki namlu üst üste olan modelleri de üretilmektedir. İlk dönemlerde ağırlığı fazla olan av tüfekleri son tasarımları ile birlikte 2500 gr kadar düşürülmüştür.

Yeni İlanlar

Sitemize gelen son ilanları buradan görebilirsiniz.


Ruhsatlı silahlarınızı sistemimiz üzerinden ilan vererek satabilirsiniz.

Sosyal Medya