Silah Bakım Türleri

Basit Bakım

 

“Silahı sökmek, temizlemek, koruyucu yağ ile yeterince yağlamak ve silahı geri takmaktan oluşan bakım türüdür

Basit bakımda tabancanın; kapak takımı

(sürgü), namlu, yerine getiren yay ve yay mili çıkarılır. Daha fazla sökmeye gerek yoktur.

Basit bakımda, tabancanın paslı, kirli kısımları temizlemede ve yağlamada kullanılan malzeme ile temizlenir ve kurulanır. Bezle ince bir tabaka halinde üzerine koruyucu yağ sürülür ve kurulanır.

 

Kapsamlı Bakım

“Bir silah ustası tarafından yapılması gereken bakımdır”

 

Yıllık ve Periyodik Bakım

 

“Silahın yılda bir kere bizzat silah uzmanları tarafından yapılması gereken bakımdır

Bu bakım türünde; silahın bütün parçaları en ince ayrıntısına kadar sökülür. Çalışan parçalarda deforme olup olmadığı. kırılma veya bükülmeler kontrol edilir. Silahın her-

hangi bir parçasındaki kırılma, çatlama, ezilme ve bükülme tespit edilir. Düzeltemeyeceğimiz arızalar, yetkilisine yaptırılır veya parçası değiştirilir.

Periyodik bakım, “silahın belli aralıklarla yapılan bakımıdır” Periyodik olarak yapılan temizlik ve bakımda. temizliğine dikkat edilmesi gereken parçalar şunlardır; Şarjör ve parçalarının sökülerek temizlenmesi, yerine getiren yay ve piminin temizlenmesi, kabza kapaklarının çıkarılar birbirine bağlı hareket eden tüm yay ve parçaların temizlenmesi

Değişik İklim Şartlarında Silah Bakımı Sıcak ve Rutubetli İklimde Bakım

Sıcak ve rutubetli iklimde silah bakımı daha sık yapılmalıdır. Silahın gizli yüzeylerinde  paslanma olabileceği düşünülmeli ve kontrol yapılmalıdır. Paslanma varsa mutlaka temizlenerek yağlanmalıdır.

 

Sıcak ve Kuru iklimde Bakım

Sıcak ve kuru iklimde silahta paslanma olma ihtimali daha azdır. Bundan dolayı silah yağlanırken ince bir yağ kullanılır. Sıcak ve kuru ortamda en çok sakınılması gereken şey, silahın tozlanması veya kum tanelerinin silahın içlerine girmesidir. Toz ve kum silahtaki hareketli parçaların çalışmasını engelleyebilir veya atış esnasında parçaların daha fazla aşınmasına yol açar. Sıcak ortamda silahın dışına yağ sızabilir. Bu yağlar silinmeli ve silahın  dış yüzeyi hiç bir şekilde yağlanmamalıdır.

 

Aşırı Soğuk İklimde Bakım

Aşırı soğuk iklimde silahın daima kuru tutulması gerekmektedir. Bakım oda sıcaklığın da yapılmalıdır. Sıcak ortamdan soğuk ortama geçerken donmayı önlemek için silah ör tülü tutulmalıdır. Silah atış sonrasında kar ya da buz üzerine bırakılmamalıdır. Çünkü atış la birlikte ısınan silahta ani ısı değişikliğine bağlı metal bozulmaları görülebilir.

Yeni İlanlar

Sitemize gelen son ilanları buradan görebilirsiniz.


Ruhsatlı silahlarınızı sistemimiz üzerinden ilan vererek satabilirsiniz.

Sosyal Medya