Silah Bakımı Sırasında Kullanılacak Malzemeler

Bakır telli fırça; uzun süre atış yapılmamış ve iç yüzeyi karıncalanmış namluda kullanılır. Kıl fırça; bakır telli fırça kullanıldıktan sonra kıl fırça ile temizliğe devam edilir.

 

Temizlik bezi; silahın bütün kısımlarının tozunun alınmasında, pasın, kurşun ve barut artıklarının çıkarılmasında ve paslanmaya karşı koruyucu yağ ile yağlamada kullanılır. Kullanılan bez toz ve pamuk bırakmayacak cinsten olmalı, naylon ve sentetik kumaşlar kullanılmamalıdır.

 

İnce uçlu ahşap; el ve fırçanın giremediği yerlerde bezle birlikte kullanılan sivri uçlu tahta parçasıdır.

 

Harbi; ucuna bez veya fırça takılabilen, namlu içinin, yiv ve set aralarının temizlenmesinde kullanılan ince çubuktur. Namlu iç yüzeyinin zedelenmemesi için metal olmayan harbiler kullanılmalıdır.

 

Namlu tem izleyici yağ; namlu da kalan barut artıkların temizler. « Yağ temizleme spreyi; tabancayı kurularken metal parçaların üzerindeki yağın temizlenmesinde kullanılır.

 

Vazelin; metallerin (hareketli parçaların) yağlanmasında, namlu iç yüzeyinin çizilmeden temizlenmesinde ve özellikle sürgü kızaklarının temizlenmesinde kullanılır. Temizleyici yağlar hiç bir zaman koruyucu yağ olarak kullanılmamalıdır.

 

Koruyucu yağ; su geçirmez bir yağ tabakası oluşturarak, pasa karşı uzun süreli koruma sağlar. Silahların korunmasındaki metal düzenleyici

 

Gelişen teknoloji ile birlikte koruyucu yağ olarak, çeşitli metal düzenleyiciler ortaya çıkmıştır. Günümüzde silahın kum, toz ve her türlü hava koşullarında çalışmasını sağlayan metal düzenleyicisi olarak, Mılıtec-1 adında sentetik bir metal düzenleyicisi geliştirilmiştir.

 

Silahın namlusunda Mılıtec-1 yağı kullanıldığı takdirde; silah ateşlendiğinde mermi çekirdeği daha az sürtünme mukavemeti ile karşılaşmakta ve yüksek bir hızla namludan çıkmaktadır. Menzilin uzamasını ve isabetli atışlar yapılmasını sağlar. Yapılan testlerde isabet açısından karşılaştırıldığında, Mılıtec- 1 uygulanan silahlar, diğer silahlardan %14 daha iyi bir isabet oranı tutturmuştur.

 

Metal düzenleyici uygulanmış silahlar kuru kalır,  yüzeylerde tabaka halinde bulunmadığından ve metalin moleküler yapısına girmiş olduğundan, silah üzerinde toz yapışması ve nemden etkilenme olmaz.

 

Mılıtec-1 doğrudan metal üzerine uygulanır ve silahın ateşlenmesi ile birlikte ısınarak silah metalinin bir parçası haline gelir. Namludaki sürtünmeye en aza indirir. Böylece, ilk hız artar, vuruş gücü artar, geri tepme azalır, namlu ömrü artar ve tutukluklar ortadan kaldırılmış olur.

 

Gres yağı; silahların uzun müddet kullanılmayıp, saklanacağı zamanlarda bütün parçalar gres ile yağlanır.

 

Sonuç; silahların bütün parçaları ayrılarak detaylı sokumu ve bakımı, sadece yeterli araç gerece sahip olan silah tamircileri tarafından yapılmalıdır Diğer atıcılar silahlarını kesinlikle detaylı sökmemelidir. Silahın sökülmeyen kısımları yılda bir kez yıllık bakım sırasında benzin doldurulmuş bir kap içerisinde yıkanmalıdır. Bu şekilde yağ ve barut artıkları çözülerek, silahın yılda bir kaç kez detaylı sökümü yapılması gerekmez.

 

Temizleyici yağlar;

Kurşun çözücü yağ; namlu içinde kalan, gözle göremediğimiz çekirdek çapaklarını temizler. Pas çözücü yağ metal kısımlarda doluşan pasların çözülmesinde kullanılır.

Yeni İlanlar

Sitemize gelen son ilanları buradan görebilirsiniz.


Ruhsatlı silahlarınızı sistemimiz üzerinden ilan vererek satabilirsiniz.

Sosyal Medya