Silah Garanti Şartları Nelerdir? Nasıl Olmalıdır?

GARANTİ ŞARTLARI (Örnektir)

1. Garanti Süresi, malın teslim tarihinden itibaren başlar ve 2 yıldır.

2. Malın bütün parçaları dâhil olmak üzere tamamı firmamızın kapsamındadır.

3. Malın garanti süresi içeresinde arızalanması durumunda, tamirde geçen süre garanti süresine eklenir. Malın tamir süresi en fazla 30 iş günüdür. Bu süre, mala ilişkin arızanın servis istasyonuna, servis istasyonunun olmaması durumunda, malın satıcı, bayii, acentesi, temsilciliği, ithalatçısı veya imalatçısından birisine bildirim tarihinden itibaren başlar.

4. Malın garanti süresi içerisinde, gerek malzeme ve işçilik, gerekse montaj hatalarından dolayı arızalanması halinde, işçilik masrafı, değişilen parça bedeli ya da herhangi bir ad altında hiç bir ücret talep etmeksizin tamiri yapılacaktır.

5. Malın; - Teslim tarihinden itibaren garanti süresi içinde kalmak kaydıyla 1 yıl içerisinde, aynı arızayı en az 4’den fazla tekrarlaması veya farklı arızaların 6’dan fazla ortaya çıkması sonucu, maldan yararlanamamanın süreklilik kazanması, -Tamiri için gerekli azami sürenin aşılması, - Servis istasyonunun mevcut olmaması halinde sırayla satıcı, bayii, acentesi, temsilciliği, ithalatçısı veya imalatçısından birisinin düzenleyeceği raporla arızanın tamirinin mümkün bulunmadığının belirlenmesi durumlarında, resmi kurumlardan mamulün değiştirilmesinde bir sakınca olmadığına ilişkin izin alınmak kaydıyla, ücretsiz olarak değiştirme işlemi yapılacaktır.

6. Malın kullanma kılavuzunda yer alan hususlara aykırı kullanılmasından kaynaklanan arızalar garanti kapsamı dışındadır.

7. Garanti süresi içerisinde, servis istasyonları tarafından yapılmasının zorunlu olduğu, imalatçı veya ithalatçı tarafından şart koşulan periyodik bakımlarda; verilen hizmet karşılığı tüketiciden işçilik veya benzeri bir ücreti talep edilmez.

8. Garanti Belgesi ile ilgili olarak çıkabilecek sorunlar için Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü’ne başvurulur.

9. Bu garanti Belgesi’nin kullanılmasına 4077 sayılı kanun ve bu Kanun’a dayanarak yürürlüğe konulan ilgili yönetmelik gereğince Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü tarafından izin verilmiştir.

10. Garanti Belgesi düzenlenerek tüketiciye verilme sorumluluğu tüketicinin malı satın aldığı satıcı, bayii, acente, ya da temsilciliklere aittir

Yeni İlanlar

Sitemize gelen son ilanları buradan görebilirsiniz.


Ruhsatlı silahlarınızı sistemimiz üzerinden ilan vererek satabilirsiniz.

Sosyal Medya