SİLAH SAHİPLERİ İÇİN GENEL EMNİYET KURALLARI

.1.SİLAHI ATIŞ İÇİN GÜVENLİ OLMAYAN BİRŞEYE DOĞRU ASLA HEDEF ALMAYINIZ. Silah namlusunu asla kendi gövdenize veya başka birinin gövdesine doğrultmayınız. Bu, özellikle silahı doldururken veya boşaltırken önemlidir. Bir hedefe ateş ettiğinizde arkasında ne olduğuna dikkat ediniz. Eğer hedefi kaçırırsanız veya fişek hedefe isabet ederse atışın beklenmedik bir yaralanmaya veya hasara neden olmamasını sağlamak sizin sorumluluğunuzdadır.

.2.SİLAH HER ZAMAN DOLUYMUŞ GİBİ HAREKET EDİNİZ. Asla silahın boş olduğunu düşünmeyiniz. Silahı emniyete alıp tamamen ikna olmadıkça silahınızın dolu ve atışa hazır olduğunu unutmayınız.

3.SİLAHINIZI SAKLAYINIZ BÖYLECE ÇOCUKLAR ERİŞEMEZ. 18 yaşından küçük çocukların veya yetkisi olmayan diğer insanların silahınıza ulaşabilmesi sizin sorumluluğunuz altındadır. Çocukların dahil olduğu kazaların riskini azaltmak için silahınızı boşaltın, kilitleyin ve mühimmatı ayrı bir yerde kilitli şekilde saklayınız.

4.ASLA SUYA VEYA SERT BİR YÜZEYE ATEŞ ETMEYİNİZ. Suya veya sert bir yüzeye ateş etmek; fişeğin beklenmedik şekilde yön değiştirmesine sebep olur ki; bu da kendinizin ve çevrenizdekilerin yaralanmasına neden olur.

5.ATEŞ ETMEDEN ÖNCE ALKOLLÜ İÇECEKLERDEN VEYA DÜŞÜNCE VE REFLEKSLERİ ZAYIFLATACAK İLAÇLARDAN KAÇININIZ. Alkollü iken veya refleksleri ve düşünceyi zayıflatacak ilaç aldıysanız silahı kullanmayınız. Bu ölümlere yol açabilir.

6.SİLAHINIZIN UYGUN BAKIMINI YAPINIZ. Silahınızı çantasında muhafaza edin böylece çalışan parçalarına pislik veya toz birikmesin. Acil durumlarda kullanmak gerekeceğinden her kullanımdan sonra paslanmayı, namlu hasarını ve pisliği önlemek için silahınızı kullanma kılavuzunu takip ederek temizleyiniz ve yağlayınız. Namluyu doldurmadan önce, namlunun tamamen temiz (kir, çamur, yağ, fişek ve fişek artıkları vs. gibi tıkanıklıklardan tamamen arındırılmış) olduğunu her zaman kontrol ediniz. Tıkanıklığa karşı ateş etmek namlunun şişmesine ve sizin veya yakınınızdakilerin yaralanmasına neden olabilir. Ateş ederken bilinmedik bir ses duyarsanız ateş etmeyi kesiniz, silahı emniyete alıp boşaltınız. Fişek yatağının ve namlunun içinde, hatalı veya uygun olmayan mühimmat nedeni ile muhtemel fişek sıkışması olmadığından emin olunuz.

7.UYGUN MÜHİMMAT KULLANINIZ. Yalnızca fabrika dolumu, sanayi özelliklerinde yeni üretilmiş mühimmat kullanınız. Kullandığınız her fişeğin silahın kalibresine ve tipine uygun olduğundan emin olunuz. MP5 mermisi kullanmayınız!

8.ATIŞ YAPARKEN HER ZAMAN KORUYUCU GÖZLÜK VE KULAKLIK TAKINIZ. Atıcı herhangi bir silahla ateş ederken her zaman darbeye dayanıklı atış gözlüğü, atıştan kaynaklanan duyma hasarını önlemek için ise kulaklık takmalıdır.

9.KURALLARA UYUNUZ! Ateşli silahların taşınması, kullanılması ve nakliyesi ile ilgili yerel ve genel kurallara riayet ediniz.

10.SİLAHIN EMNİYET ÖZELLİKLERİNİ ÇOK İYİ ÖĞRENİNİZ. Asla emniyet sisteminin tek başına kazaları önleyeceğine itimat etmeyiniz. Kullandığınız silahın emniyet özelliklerini bilmeniz ve kullanmanız zorunludur, ancak kazalar en iyi şekilde emniyet kurallarına ve ürün kılavuzunda tanımlanan güvenli kullanım prosedürleri uygulanarak önlenebilir. Kazalar her zaman temel emniyet kurallarına riayet edilmemiş olmasının bir neticesidir.

11.SİLAHINIZI, DAHA ÖNCE EMNİYET VE KULLANMA TALİMATINI OKUYUP İNCELEYEREK ÖĞRENMEMİŞ BİR KİMSEYE ASLA TESLİM ETMEYİNİZ.

12.SİLAHINIZI KONTROL DIŞI BİR YERDE BIRAKMAYINIZ. AKSİ TAKDİRDE KULLANMA YETKİSİ OLMAYAN HERHANGİ BİRİ SONUNDA SORUMLULUĞU SİZE YÜKLENMEK ÜZERE İNSANLARI TEHDİT EDEBİLİR, HASARA HATTA ÖLÜME YOL AÇABİLİR.

13.SİLAHINIZI KENDİNİZ VE BAŞKALARININ EMNİYETİ İÇİN DAİMA NAMLUSU BOŞ, EMNİYETE ALINMIŞ HALDE KILIFINDA VEYA ÇANTASINDA TAŞIYINIZ. SİLAHINIZI ve FİŞEKLERİNİZİ SERİN ve HAVADAR BİR YERDE BİRBİRİNDEN AYRI ŞEKİLDE KİLİTLİ OLARAK MUHAFAZA EDİNİZ.

14.NAMLU İÇERİSİNDE KALMIŞ FİŞEK ÇEKİRDEĞİNİ ASLA İKİNCİ BİR FİŞEK ATEŞLEYEREK ÇIKARMAYA ÇALIŞMAYINIZ.

15.BİR SİLAHI KULLANMADAN VE DOLDURMADAN ÖNCE ÇALIŞMA ŞEKLİNİ ÇOK İYİ BİLDİĞİNİZDEN EMİN OLUNUZ.

16.SİLAHIN TAMİRİNİ YALNIZCA YETKİLİ SERVİSLERDE YAPTIRINIZ.

17.SİLAHIN PARÇALARI ÜZERİNDE MEKANİK DEĞİŞİKLİKLER YAPILMASI TEHLİKELİ VE YASAKTIR. BU ŞEKİLDE İŞLEM GÖRMÜŞ ÜRÜNLERİN GARANTİ KAPSAMI DIŞINDA KALACAĞI UNUTULMAMALIDIR.

18.SİLAHI KULLANAN KİŞİNİN DİĞER KİŞİLERDEN EN AZ 2M UZAKTA BULUNMASI GEREKMEKTEDİR.

19.BOŞA TETİK DÜŞÜRMEK SAKINCALIDIR.

 

Yeni İlanlar

Sitemize gelen son ilanları buradan görebilirsiniz.


Ruhsatlı silahlarınızı sistemimiz üzerinden ilan vererek satabilirsiniz.

Sosyal Medya