Tabancaların Başlıca Parçaları: Çerçeve (Gövde)

Gövde, “tabancanın hareketli ve sabit bütün parçalarını üzerinde taşıyan” bölümdür.

 

Silahın önemli parçalarından bir tanesi olup, “şarjör ve şarjör yuvası, tetik, tetik korkuluğu, tetik ile horoz arasındaki intikal parçaları, horoz, çıkarıcı, emniyet mandalları, kabza kapağı, bu ve diğer parçaları ile bunlara ait yay ve pimleri üzerinde toplayan, kabza tarafında şarjörün yerleştiği hazneyi de ihtiva eden sürgü kapak grubunun üzerine yerleştirildiği çelikten imal edilmiş silahın ana parçasına çerçeve veya gövde” denir. Ayrıca gövde üzerine bazı silahlarda lazer aparatı da ilave edilebilir.

 

Bazı silahlarda namlunun çerçeveye sabitlendiğini görmekteyiz. Örneğin Kırıkkale tabancalarda olduğu gibi.

 

Kabza; tabancayı elle tutmaya yarayan bölümdür. Kabzanın ergonornik olması, elin kabzaya iyi yerleşmesi tabancaya hakimiyet ve isabet sağlama açısından önemlidir.

 

Şarjör tutma kilidi; genellikle kabza kapaklarının ön kısmında tek ya da iki taraflı olarak sabitlenmiş veya şarjör tabanının geri kısmında bulunan bir düğmeden ibarettir.

 

Hedef noktalayıcı olarak kullanılan lazerler, önceleri tabancaya ilave olarak monte edilen kaba bir cihazdı. Bununla beraber kırmızı nokta sadece karanlık ortamda görülebiliyordu. Günümüzde noktalayıcının boyutları küçültülmüş, mesafesi arttırılarak aydınlık ortamda çıplak gözle görülebilmesi sağlanmıştır. En önemlisi de tabancanın orijinal görünümü bozulmadan, tabancanın içine alınmaya başlanmıştır.

 

Bu cihazla nokta atış yapabilmek için tabancanın kırmızı noktaya göre sıfırlanması gerekmektedir. Yandaki şekilde ise hem gece atışında kullanılan mini projektör hemde noktalayıcı takılmış Walther P 99 tabanca görülmektedir.

Yeni İlanlar

Sitemize gelen son ilanları buradan görebilirsiniz.


Ruhsatlı silahlarınızı sistemimiz üzerinden ilan vererek satabilirsiniz.

Sosyal Medya