Kovan Atma Tertibatı ile İlgili Arızalar ve Alınabilecek Önlemler

> Tırnak yayı kırılır veya esnekliğini kaybeder ise tırnak kovanı kavrayamaz. Tırnağın fişeğe takıldığı uç kısmı kırılabilir veya aşınabilir, bu takdirde koyanın kenarından kolaylıkla kurtulur ve fişek yatağından kovanı çekemez. Geri gelme sırasında koyanın kenarını yırtar ve çekemeden geriye gelir.

> Boş kovan atacağı, aşınır veya kırılır, boş kovanı dışarıya fırlatamaz ve kovan, sürgü ile fişek yatağı arasında sıkışıp kalır.

> Toplu tabancalarda tırnak milinin eğilmesi veya küflenmesi sıkışarak çalışmasına mani olur. Yine tırnağın kırılması veya aşınması sonucu fişek yatağındaki boş kovan yada fişek çıkarılamaz.

Ayrıca direkt t ilişkisi olmamakla birlikte;

Barut gazı basıncının yeterli olmadığı hallerde, sürgü yerine getiren yayın gücünü yenemeyeceği ve dolayısıyla tırnak, tam anlamıyla geriye gelmesi gerektiği bölgeye kadar gelemeyecektir. Böylece kovan, çıkarıcıya kadar ulaşamaz veya ulaşsa bile istenilen şekilde çarpamaz.

Silahla yeni tanışan bir çok atıcı, dolduruş sırasında sürgü veya kurma kolunu geriye çekip, dolduruş için serbest bırakmaz ve ileriye doğru eli ile yardım ettiğinden, tırnağın uç kısmı kovana yeterli şiddette çarpıp kenarındaki girintiye takılmaz.

Bu durumda, tırnağın uç kısmı fişeğin gerisinde ve boşta kalacağından, ya iğne fişek kapsülüne kadar ulaşmayıp ateşlemeyi sağlayamamakta veya ateşleme olsa bile tırnak, kovana takılı olmadığından boş kovanı dışarıya çekememektedir. Bunun meydana gelmemesi için, dolduruş sırasında sürgü veya kurma kolunu geriye çektikten sonra, aniden serbest bırakıp, yerine getiren yayın ileriye itme gücü ile kendiliğinden ve süratle ileriye fırlaması sağlanmalıdır.

Yeni İlanlar

Sitemize gelen son ilanları buradan görebilirsiniz.


Ruhsatlı silahlarınızı sistemimiz üzerinden ilan vererek satabilirsiniz.

Sosyal Medya